Dobre vijesti! Noć muzeja održat će se i ove godine, donosimo sve detalje

Darko Tomas / CROPIX

Noć muzeja u Zagrebu jedan je od omiljenih događaja u metropoli, a ove godine moći ćete ga posjetiti u nešto drugačijem izdanju. Događaj se otvara u petak 29. siječnja u digitalnom okruženju, a dio će se održati i na otvorenom ondje gdje će to biti moguće u skladu s epidemiološkim mjerama.

Također, danas su otvorene prijave za sudjelovanje na 16. Noći muzeja na temu “Zadaće muzeja u uvjetima kriza“, a prijaviti se možete do 21. siječnja ovdje.

Prošle godine, Noć muzeja bilježila je i do 300 tisuća posjeta tijekom jedne noći, a zbog pandemije koronavirusa u 2021. to nažalost nije moguće. U ovim okolnostima, većina kulturnih događanja se odgađa ili potpuno seli u digitalne kanale i nakon konzultacija s muzejskom zajednicom, u Hrvatskom muzejskom društvu je odlučeno a će se i Noć muzeja prilagoditi novim okolnostima.

Ovaj nezaobilazni kulturni događaj nastojat će vjernoj publici omogućiti i da uživa u virtualno pripremljenim događanjima, a zbog specifične situacije neće biti programske knjižice, plakata ni banera, budući da će svi prijavljeni programi biti vidljivi na digitalnoj platformi Noći muzeja 2021.


Posebnu emisiju na svom prvom programu pripremit će i HRT. Predstavit će se i rezultati ankete provedene u muzejskoj zajednici o tome kako su muzeji odgovorili na ‘lockdown’, kao i općenito na krizna vremena koja su snašla Hrvatsku.

Komentari