DIGITALNA NOĆ MUZEJA: Evo koji muzeji Zagrebačke županije nude virtualne šetnje

Foto: Muzej Sveti Ivan Zelina Facebook

Ovogodišnja Noć muzeja će se održati u skladu s epidemiološkim preporukama. S obzirom da im je ograničen broj posjetitelja, Muzeji Zagrebačke županije su otvorili svoja virtualna vrata i nude brojne sadržaje online.

Ovogodišnja tema Noći muzeja je “Zadaće muzeja u uvjetima kriza“, a održava se u petak od 18 do 23 sata. Osim na digitalnoj platformi nocmuzeja.hr, virtualni obilazak postava moguće je doživjeti i na samim stranicama muzeja.

Muzej Sveti Ivan Zelina pripremio je dvije izložbe: “Beethovene, sretan ti 250. rođendan!” i “Bajka o Orašaru” koje će biti dostupne online. Galerija Sveti Ivan Zelina omogućuje online katalog umjetnika iz smjera INFRAREDART-a.

Stare vizure grada Velike Gorice nudi Muzej Turopolja u izložbi “JUČER – DANAS – SUTRA”. Osim u digitalnom obliku, izložbu će biti moguće razgledati na info kiosku smještenom ispred same zgrade muzeja. Dugoselsko Pučko otvoreno učilište pripremilo je izložbu u znaku broja 20: dvadeset umjetničkih djela dvadeset autora nastalih na 20. susretima likovnih umjetnika 2020. godine. Muzej Brdovca pripremio je virtualnu izložbu, virtualnu radionicu i online kviz na temu kulturne baštine brdovečkog kraja.


Neki muzeji nudi i fizičke obilaske uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Pučko otvoreno učilište u Velikoj Gorici otvara skupnu izložbu “Nova normalnost: prostori svakodnevnice” koja prikazuje radove na temu koronavirusa.

Muzej Turopolja nudi razgledavanje stalnog postava, koji prezentira četiri zbirke: etnografsku, povijesnu, arheološku i likovnu. Galerija Prica Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru nudi razgledavanje stalnog postava, te izložbu Silvestra Kolbasa “FOTOKEMIKA”.

Komentari