Branitelj Miodrag Demo, stopostotni ratni vojni invalid s 1600 dana provedenih na ratištu, dobitnik je priznanja ‘Veliko zlatno srce’

Udruga branitelja Domovinskog rata “Zagrebački velesajam“ u suradnji s drugim braniteljskim udrugama, tradicionalno organizira dodjelu priznanja „VELIKO ZLATNO SRCE“ za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Hrvatski branitelji su odlučili da 9. po redu priznanje “Veliko zlatno srce” za 2021. godinu dobije umirovljeni brigadir Hrvatske vojske gospodin Miodrag Demo. Priznanje ide u ruke nadasve velikom čovjeku, hrvatskom branitelju, stopostotnom ratnom vojnom invalidu s 1600 dana provedenih na ratištu. S njegovim impresivnim ratnim putem koji je otpočeo u Rakitju još u studenome 1990. kada je pristupio jedinici za posebne namjene MUP-a i obuhvatio sva hrvatska ratišta sve do teškog ranjavanja posljednji dan rata kada je od elitnog vojnika i Tuđmanova “pretorijanca” preko noći postao stopostotni ratni vojni invalid prve skupine.

Miodrag Demo 20 godina obnaša dužnost voditelja ureda za branitelje Grada Zagreba časno i pošteno u interesu braniteljske populacije koja mu je uvjek na prvom mjestu i iznad svega rekao je predsjednik UBDR Zagrebački velesajam, Željko Baća.

Dosadašnji dobitnici “Velikog zlatnog srca” su; Mladen Pavković, dr Nela Sršen, Anja Šovagović Despot, Jakov Sedlar, Milan Bandić, Zlatko Dalić, dr.Herman Vukušić, Tomo Medved. Svečano uručenje priznanja održati će se u mjesecu travnju 2021.g na Zagrebačkom velesajmu uz prigodan kulturni program.


Komentari