Bandić najavio datum početka gradnje žičare: Pohvalio se i da je dobio potvrdu da može raditi na bageru

Facebook/Milan Bandić

Na Sljemenu je gradonačelnik Bandić danas održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o sljemenskoj utrci Snow Queen Trophy 2019. Bilo je riječi i o počecima izgradnje sljemenske žičare. Bandiće se na početku zahvalio svima na organizaciji utrke, Ivici i Janici Kostelić, Vedranu Pavleku te svima koji rade na organizaciji utrke danas.

Prisjetio se i početaka Snježne kraljice.

“Odavde 150 metara, na vrhu Činovničke livade smo ‘sadili boreke’. Ja nisam savršen, pojma nemam o skijanju, ja ne znam skijati. Nagovarali su me svi, od Žiljka preko Vedrana (Pavleka) … Ali ja se bojim strmine i ja se ne bih usudio. Divim se vama kada se ti na jednoj nozi spustiš na cilj. Svatko je za nešto stvoren u životu. Vjerovao sam i u političku podršku građana. Tada sam ispalio da ćemo za četiri godine imati Svjetski kup”, evocira Bandić uspomene na vrijeme prije početka održavanja Snježne kraljice.

Najavio je i kada bi mogli započeti radovi oko sljemenske žičare.


“Čekamo to kao ozebli sunce. Teku sati kada ćemo zakopati. Mislim da je to idući tjedan. Ali postoji procedura i Zakon o javnoj nabavi. Jučer sam dobio liječničko uvjerenje da mogu raditi na bageru. Da se ne osramotim, ja ću prvi zakopati bagerom. Ako ostanem bez posla, mogu biti bagerist. Žičaru čekamo šest godina. Da je Ante Kostelić ovdje, on bi rekao: ‘Bandiću što je s panjevinom te gondolom do Bistre?’. Možda i mi to započnemo, a netko će to završiti”, kaže Bandić.

Stigla su i pitanja vezano uz USKOK-ovu istragu oko prelaska Mladena Madjera u njegove redove.

“Nisu me kontaktirali. Ja se odazivam svim institucijama, kada me god pozovu. Ali nemaju me zašto zvati. Onima koji me prijavljuju sam rekao da kod mene ne bi radili niti na porti”, zaključio je gradonačelnik prenosi HRT.

Komentari