WHATSAPP UVODI VELIKU PROMJENU! Ako preferirate glasovne poruke, ove novosti će vas zanimati

Pixabay

Popularni WhatsApp ne staje s promjenama – ne prestaje. Trenutno tako testiraju novu značajku pomoću koje će korisnici neposredno prije slanja glasovnih poruka moći preslušati ono što su snimili.

WhatsApp razvija novu značajku koja će ljudima omogućiti preslušavanje glasovnih poruka prije nego što ih pošalju, piše WABetaInfo.

Aplikacija je već imala vrlo sličnu značajku, ali ona je tražila prebacivanje u drugi dio aplikacije. Ova nova značajka dolazi u obliku komande “Review”, koja će se nalazi na istoj traci kao i naredbe za snimanje poruka.

Nova značajka je još u stadiju razvoja i još se ne zna kada će nova značajka biti dostupna svima. Značajka će funkcionirati tako da će korisnik nakon pritiska na tipku “Review” moći preslušati glasovnu poruku koju je snimio te nakon toga odlučiti želi li ju poslati ili izbrisati.


Podsjetimo, za nešto manje od mjesec dana konačan je rok za prihvaćanje pravila korištenja WhatsAppa. Ako želite nastaviti koristiti ovu popularnu aplikaciju nakon 15. svibnja, morat ćete ih prihvatiti, no imajte na umu da ona ne zadiru u vašu privatnost na način na koji ste mislili.

Novi uvjeti korištenja WhatsAppa napravljena su zbog dućana na Facebooku, objašnjava WABetaInfo. Ako odlučite kupovati putem Facebooka i imate WhatsApp, nova pravila dozvoljavaju osoblju online dućana da vas kontaktira i s vama komunicira putem WhatsAppa.

Poruke koje razmjenjujete sa prijateljima i rodbinom nikad ne dolaze u ruke WhatsAppa te aplikacija nikad neće čitati vaše poruke.

Problem, odnosno razlika dolazi u vidu komunikacije s dućanima. Iako Facebook neće čitati vaše privatne razgovore, dućani s kojima razgovarate to mogu, što znači da oni vaš razgovor mogu koristiti u marketinške svrhe koje uključuju i sam Facebook.

Dobra strana priče je da razgovori s dućanima spadaju u drugu kategoriju: business chats odnosno poslovni razgovori. Ulazak u ove razgovore dobrovoljan, što znači da, iako morate prihvatiti nova pravila, ne morate ulaziti u razgovore s dućanimakoristiti Facebook dućane niti se izlagati potencijalnom praćenju.

Mogli biste ostati bez računa!

Ipak, ako nova pravila ne prihvatite, nakon zakazanog datuma nećete moći slati niti primati poruke, ali ćete moći obavljati pozive i primati notifikacije. Ukoliko ih ni nakon toga ne prihvatite, imat ćete točno 120 dana prije nego što vaš račun proglase neaktivnim i izbrišu ga.

Facebook je nove značajke napravljene za Facebook dućane već pokušao objasniti u sklopu promjene uvjeta korištenja objavljene početkom godine. Činjenicu da komunikacija putem WhatsAppa u nekim okolnostima može biti praćena mnogo ljudi nije u cijelosti razumijelo, pa su zaključili da ih Facebook pokušava pratiti i u privatnim razgovorima na WhatsAppu.

Komentari