Više od 80 tisuća korisnika! Zagrebački online plac širi svoju ponudu, evo što se sve novo nudi

Foto: Zagreb.info

Radoblje pandemije koronavirusa, mnoge je aktivnosti preselilo online. Iako smo prošle godine putem interneta naručivali pretežito odjeću, čini se da sve manje neobičajno postaje i naručivanje svježih namirnica.

Tako se i Online tržnica grada Zagreba u potpunosti prilagodila zahtjevnosti situacije s ciljem da se svim OPG-ovima omogući poslovanje. Platforma će uskoro dobiti i proširenje koji će obuhvatiti sve domaće proizvođače u sklopu mjera za pomoć gospodarstvu. Cilj je promicanje lokalnih gospodarstava koji nude širok spektar prehrambenih namirnica, od voća, povrća do mlijeka, mesa, smjenki, kruha i slastica. Na aplikaciji je trenutno 180 OPG-ova, a nedavno su uvrštena i 24 s područja Banovine koje možete prepoznati po znaku srca.

“Blizu smo puštanja u produkciju web shopa čija će svrha biti da na jednom mjestu okuplja sve hrvatske proizvođače koji će imati priliku nuditi svoje proizvode i neće trebati plaćati proviziju. To je kao jedan besplatni virtualni gradski prostor za sve naše proizvođače, od umjetnika do proizvođača namještaja, tiskovina, higijenskih potrepština”, rekao je Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika za Večernji.

Ovom projektu predviđa se dugi vijek trajanja, a i sami pokretači su platformom zadovoljni zbog dobre organizacije. Naime, aplikacije bilježi više od 80 tisuća korisnika, a proizvodi se vrlo brzo prodaju.


“Na početku je situacija bila vrlo teška, nitko nije znao kako će se stvari razvijati s obzirom na pandemiju i mjere, no platforma nam je znatno pomogla da se spojimo sa starim kupcima, ali i da pridobijemo nove. Sada su tržnice otvorene, ali i dalje nema sajmova, pa je aplikacija veoma korisna”, kažu iz Ureda.

Komentari