U ponedjeljak se otvaraju trgovački centri diljem Zagreba, a mi vam donosimo njihova nova radna vremena

Od ponedjeljka 11. svibnja na redu je treća faza popuštanja mjera koje su uvedene s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Treća faza obuhvaća i otvaranje trgovačkih centara, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuke za sprječavanje infekcije u trgovačkim centrima u kojima se ističe da, uz održavanje propisanog razmaka od 1,5 metra, unutar centra treba boraviti što kraće te ograničiti broj kupaca kako ne bi dolazilo do gužvi.

U trgovini se preporuča da istovremeno boravi najviše 15 kupaca na 100 kvadratnih metara. Maksimalan broj kupaca koji mogu istovremeno boraviti u centru ovisi o neto površini svih trgovina u centru.

Unutar trgovačkog centra preporučuje se da se nose maske za lice ili slična pokrivala za nos i usta. Na ulaze u trgovačke centre kupcima treba biti osiguran dozator s dezinfekcijskim sredstvom za ruke i jasno istaknuta obavijest o obvezi dezinfekcije ruku pri ulasku u trgovački centar. Dozator s dezinfekcijskim sredstvom treba biti postavljen i na ulazu u svaku trgovinu koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra.


Preporučuje se pojačana ventilacija prostora centara. Iz hodnika trgovačkog centra potrebno je ukloniti stolce, klupe, stolove i slično kako bi hodnici služili samo za prolaz kupaca bez nepotrebnog zadržavanja.

Potrebno je pojačano čistiti i dezinficirati prostorije unutar trgovačkog centra, te u tu svrhu po potrebi osigurati dodatno osoblje za čišćenje.

U trgovinama tekstila preporučuje se prodaja bez isprobavanja odjevnih predmeta. Ako je isprobavanje nužno, nekupljena se roba mora spremiti na tri dana u za to predviđeni prostor prije ponovnog stavljanja u prodaju. Moguće je tretirati isprobane robe vrućom parom pomoću glačala na paru, pri čemu te odjevne predmete nije više potrebno spremati.

Osoblje treba koristiti zaštitnu masku. Ako je moguće, treba osigurati razmak od minimalno 1,5 metra između poslužitelja ili blagajnika i kupca te ugraditi zaštitnu pregradu na mjestu posluživanja i na blagajni. Prije dolaska na posao, osoblje treba izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Radna vremena trgovačkih centara u Zagrebu:

Arena Centar – 09 – 21 h / 14 – 15 h vrijeme za dezinfekciju

Avenue Mall – otvoren samo dio trgovina.

Supernova Buzin – otvoren samo dio trgovina.

Supernova – otvoren samo dio trgovina.

City Centar one East – otvoren samo dio trgovina.

City Centar one West – otvoren samo dio trgovina.

Point Centar – 08 -21 sati

Westgate Shopping City – 09 – 21 sat

Importanne Centar – 09 – 21 sat

Galleria Business Center – 09 – 21 sat

Designer Outlet Croatia – 10 – 20 sati

Roses Designer Outlet – 12 -19:30 sati

TC King Cross – 09 – 21 sat

Shopping centar Prečko – 07 – 21 sat

Nama – ponedjeljak-petak 09-19 sati, subotom 08-15 sati

Centar Cvjetni – otvoren samo dio trgovina.

Podsjetimo, sukladno odluci mjerodavnih tijela Republike Hrvatske, svi trgovački centri radi od ponedjeljka do subote dok su nedjeljom zatvoreni.

Komentari