Poznati europski trgovački lanac uskoro otvara svoja vrata u Zagrebu: Saznajte što će sve nuditi i po kojim cijenama

U Zagrebu se uskoro otvara prvi Eurospin, talijanski trgovački lanac koji nakon Slovenije planira osvojiti i Hrvatsku.

Novi diskonter sa šriokim asorimanom vlastitih robnih marki u Hrvatskoj će prvenstveno konkurirati moćnom Lidlu.

Talijanski diskonter u hrvatskoj ima velike ambicije. U narednih osam godina planira otvoriti stotinjak trgovina u svim regijama. Međutim, pitanje je koliko su ti planovi ostvarivi s obzirom na snažnu konkurenciju i zasićenost hrvatskog tržišta, piše Tportal.

Talijanski diskonter specifičan je po tome što se u njihovim trgovinama ne mogu naći poznati brendovi, već gotovo isključivo njihovi vlastiti proizvodi. Na taj način smanjuju troškove poslovanja u svim segmentima što im, kako tvrde, omogućava da budu vrlo konkurentni cijenama.


Umjesto poznatih robnih marki, Eurospin nudi brendove koje proizvodi u suradnji s različitim proizvođačima. Trgovačke marke za Erospin rade i neki od poznatih velikih talijanskih proizvođača poput Baulija, San Benedetta i Italsilve.

Cjelokupni asortiman broji oko 2.500 artikala, a sastoji se od pedesetak robnih marki. Između ostalog, u ponudi je linija biljnih, zdravih i prirodnih proizvoda ‘Fior di Natura’, mliječni proizvodi pod brendom ‘Land’, kruh, tjestenina i gotovi obroci ‘Tre mulini’, naresci ‘La Bottehga del Gusto’ i brojne druge marke.

Eurospin nastoji u svoj asortiman što više uključiti lokalne proizvođače pa je tako u Hrvatskoj ponudio suradnju voćarima i povrćarima. Asortiman se za pojedina regionalna tržišta prilagođava ukusu i tradiciji potrošača te u lokalnim prodavaonicama broji oko tisuću odabranih marki što je primjereno diskontnom profilu trgovina.

U Eurospinu ističu da njihov integrirani model proizvodnje i distribucije jamči kupcima iznimno velike uštede. Svoju tvrdnju potkrepljuju izračunom najveće talijanske udruge potrošača (Altroconsumo), prema kojem prosječna obitelj može uštedjeti više od 4.000 eura godišnje kupnjom u Eurospinu u usporedbi s klasičnim supermarketom.

Talijanski diskonter na hrvatskom tržištu prvenstveno će konkurirati Lidlu, koji ima sličnu poslovnu filozofiju. Eurospin ima čak niže cijene od Lidlovih pa bi mogao privući potrošače slabije kupovne moći.

Uz niske cijene, glavni adut Eurospina su odjeli svježeg mesa i delikatesa po čemu je donekle sličan Sparu i Kauflandu. Dućani imaju i bogat izbor voća i povrća te pekarnicu s toplim pekarskim proizvodima.

Eurospin su 1993. godine osnovala četiri partnera s dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji kao talijanski odgovor na rastuću potrebu za uštedama potrošača. Tijekom godina, mreža prodavaonica proširila se na cijelu Italiju, a od 2004. prisutni su i u susjednoj Sloveniji gdje imaju više pedeset trgovina i trenutno drže oko pet posto tržišta.

Talijanski diskonter u Hrvatskoj trenutno ima nekoliko gradilišta na kojima planira otvarati supermarkete, među ostalim, u Zagrebu, Velikoj Gorici i Požegi. Intenzivno tragaju za lokacijama po cijeloj Hrvatskoj, a glavni projektant im je tvrtka Rimac u vlasništvu Ivana Rimca (oca Mate Rimca), koja je gradila i trgovačke objekte Spara i Kauflanda.

Stalno su otvoreni i natječaji za zapošljavanje u kojima traže prodavače, mesare i specijalizirane menadžere.

Prva trgovina Eurospina otvara se u četvrtak u Zadru, a cijene glavnih artikala iz asortimana talijanskog diskontera možete provjeriti ovdje.

U Hrvatsku stiže novi trgovački lanac! Prvu trgovinu otvara ovih dana, a stiže i u Zagreb

Komentari