PUNA GAJBICA: Razveselite bake i djedove i osigurajte im svježe domaće namirnice s naših OPG-ova do kućnog praga!

foto: Puna Gajbica

Vrijeme darivanja sve je bliže, a kako bi na vrijeme odabrali idealne poklone za svoje najbliže, portal Zagreb.info od 23.11. do 21.12. svaki dan donosi zanimljive i originalne ideje za poklone!

Vjera, mir, ljubav i radost simboli su adventa. Upravo je to idealno vrijeme i da se pobrinemo za naše bližnje, pružimo im više pažnje i ljubavi, pomognemo i unesemo radost u njihove živote.

foto: Puna Gajbica/fb

Studenti glazbene akademije pokrenuli akciju “Puna Gajbica” što je idealna prilika da razveselimo i naše bake i djedove, i sve one čije zdravlje može biti ugroženo izlaskom iz domova, tako što ćemo im za Božić osigurati potrebne namirnice, bez da sami moraju izlaziti iz svojih domova.


“Puna Gajbica je akcija koju smo pokrenuli još za vrijeme karantene iz brige za najbliže. Kako smo se sve više telefonski čuli sa svojim profesorima iz glazbenih škola i akademija, uvijek bi se postavilo pitanje: “Jeste li dobro, treba li vam što?”. U početku smo iz vlastitog plastenika raznosili i dostavljali svoje zalihe, a kasnije smo se povezali s mnogim drugim OPG-ovima u adamovečkom i zelinskom kraju. S vremenom se informacija širila i otkrivali smo koliko je takav način djelovanja koristan. Iz te ideje otvorili smo OPG i pokrenuli “Gajbicu”. Radnu ekipu nije bilo teško skupiti. Već smo se godinama prije, u srednjoj školi na nekoj amaterskoj razini, ubacili u poljoprivredne vode, budući da smo u Adamovec često dolazili u radne akcije u vinograd, plastenik, polje i gdje god je bilo potrebno nekoliko dodatnih ruku.

foto: Puna Gajbica/fb

Trenutno smo u suradnji s preko 20-ak OPG-ova. Osim voća, povrća i raznih gljiva, tu su sir I vrhnje, domaće mlijeko, piceki, mast crne slavonske svinje i razni drugi proizvodi.

Funkcioniramo preko facebook profila “Puna Gajbica”. Tamo se nalazi link preko kojeg se naručuje, popis naših proizvoda, popis OPG-ova s kojima surađujemo te razne fotografije cijelog procesa koji prethodi dostavi vaših gajbica.

Dostavljamo za sada utorkom I četvrtkom, a proizvode koje dostavljamo beremo i skupljamo iste te dane u rano jutro. Po potrebi ćemo dostave obavljati i češće.

Epidemiološka situacija je svakim danom sve lošija te je preporuka  da se što manje izlažemo mogućoj zarazi, stoga sve pozivamo da pregledaju facebook stranicu “Puna Gajbica”. Izbjegnite koliko je moguće rizik kupovine, konzumirate svježe domaće i vrhunske proizvode, a povrh svega potaknite male hrvatskog proizvođače i mlade studente”, poručuju ovi mladi studenti vedrog duha.

OPGovi s koji surađuje “Puna gajbica”:

OPG KUCLJAK – MED, TREŠNJE, KELJ, RAJČICA

OPG SEFEROVIĆ HERMEŠĆEC – BUČINO ULJE, BUČINO BRAŠNO

OPG DAMJANOVIĆ – ŠPAROGE

OPG BUKOVAČE BUKAL – GLJIVE

OPG MARIJA POPOVIĆ – SIR

OPG TOMISLAV BEŠTAK – SIR I VRHNJE, MLIJEKO, SIRUTKA

OPG JAGODICA PURGERICA – JAGODE

OPG DANIJEL KRALJ – SALATA, ŠPINAT, JABUKE, SOK OD JABUKE, SOK OD ARONIJE

OPG BEŠTAK ŽELJKA – CVIJEĆE

OPG BEŠTAK LJUBICA – ROTKVICA, MLADI LUK

OPG KRSTE BENETA ŽITNJAK – BLITVA, PORILUK, ROTKVICA, ŠPINAT, SALATA, MATOVILAC, RIKOLA, MLADI LUK

OPG RURIS ŽUPANJA – RAJČICA

OPG BELJE SLAVONIJA – RAJČICA

OPG TURANJ SVETI FILIP JAKOV – PAPRIKA, KRASTAVAC

OPG ŠIME ERSTIĆ SIKOVO – ZELJE, KELJ, MRKVA, PERŠIN, CELER, KARFIOL, BROKULA, CIKLA, MLADI KRUMPIR, MLADI/STARI SREBRENAC

OPG BERISLAV KUNA – MAST, CRNA SVINJA, SLANINA, KULEN

OPG ANA NEŽIĆ – ŠPAROGE, MLADI LUK, SALATA, JAJA

PERADARSTVO BEŠTAK VL. VLADO BEŠTAK – PICEKI

DOMAĆI PILIĆI ANTOLKOVIĆ VL. ZLATKO ANTOLKOVIĆ – PICEKI

OPG NIKOLINA SKOČAK – JAJA

IVANKOVO – BATAT, BUTTERNUT TIKVA

Link facebook stranice: PUNA GAJBICA

Link za narudžbe: NARUDŽBA

Komentari