Prvi dio epske povijesne sage iz pera slavne britanske spisateljice Barbare Taylor Bradford u Hrvatskoj!

Barbara Taylor Bradford jedno je od najvećih imena moderne književnosti s obje strane Atlantika. U impozantnoj karijeri koja traje četiri desetljeća Bradford je svakim novim romanom obarala rekorde. Autorica se svijetu predstavila 1979. godine romanom „A Woman of Substance“ koji se prodao u više od 30 milijuna primjeraka te ga je poznata agencija Reuters smjestila među deset najprodavanijih romana.

Autorica je svakim naslovom nastavila nizati globalne uspjehe i osvajati srca milijuna čitatelja zbog čega je s razlogom mnogi smatraju jedinom pravom kraljicom ljubavnih romana. U spisateljskoj karijeri Bradford je objavila 35 romana koji su se prodali u vrtoglavih 90 milijuna primjeraka, objavljeni u 90 zemalja i prevedeni na 40 jezika.
Prema njezinih čak deset romana snimljene u brojne televizijske emisije i filmovi. Za svoja djela autorica je primila gotovo 30 nagrada i priznanja, a jedno od najvećih dostignuća doživjela je 2007. godine kada je u Buckinghamskoj palači odlikovana i Redom Britanskog Carstva za doprinos književnosti koji joj je osobno uručila kraljica Elizabetha II.

„Gospodar svoje sudbine“ prvi je dio epske povijesne sage iz pera slavne britanske spisateljice i prva knjiga objavljena u Hrvatskoj u prijevodu Dane Fruschtz. Baš kao i ostali naslovi Barbare Taylor Bradford i ovaj je roman tjednima držao vrhove ljestvica najprodavanijih romana diljem svijeta. „Gospodar svoje sudbine“ roman je koji obiluje dramama, intrigama i neodoljivim likovima kakve samo Barbare Taylor Bradford zna
stvoriti.

RADNJA:


Viktorijanska Engleska zemlja je oštrih podjela između bogatih i siromašnih, no James Lionel Falconer, koji dane provodi na očevom štandu na tržnici, sanja o svom trgovačkom carstvu. Već kao dječak sve je što uspješan poduzetnik mora biti: zgodan, ambiciozan, šarmantan i pun samopouzdanja. James se, pokazujući marljivost i pouzdanost, brzo uspinje kroz poslovne pothvate te uspijeva privući pažnju Henryja Malverna, vlasnika jedne od najvećih londonskih trgovačkih i brodarskih tvrtki. No, ugroze njegovu ugledu – i njegovu životu – prijete da ga zaustave na putu prema cilju. James će morati dokazati da je doista gospodar svoje sudbine. Skandali i ljubavi, tragedije i pobjede na neočekivane načine upliću zajedno obitelji Falconer i Malvern u ovoj raskošnoj priči precizno istraženih detalja, prepunoj drame, tajni i nadasve izvanrednih likova po kojima je autorica nadaleko poznata.

Knjigu možete naručiti i online po cijeni od 139,90 kn.

Komentari