PIZZA U CENTRU ZA 27 KUNA: Koliko će još dugo ugostitelji moći ovako?

Foto: Ana Korenić

Stožer civilne zaštite 8. siječnja produljio je stroge mjere do 31. siječnja. Mjera koja je izazvala najviše negodovanja su zatvoreni ugostiteljski objekti. Poslodavce iz tog sektora itekako smeta činjenica da im je dopušteno danonoćno volontirati i spremati obroke za mještane potresom pogođenog područje, a raditi u svom restoranu ne smiju.

“Ugostitelji mogu volontirati i raditi u uvjetima katastrofe u Petrinji, Glini i drugim pogođenim mjestima, kuhati te dijeliti više od deset tisuća obroka dnevno zadnjih deset dana, a ne mogu kada se vrate kući otvoriti svoje vlastite objekte i raditi u kontroliranim uvjetima uz poštivanje epidemioloških mjera”,  rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika povodom produljenja mjera.

Foto: Ana Korenić
Foto: Ana Korenić

Pored svega činjenica da se ne zna do kada će navedene mjere trajati stvara dodatnu napetost. Naime, svjedoci smo konstantnog produljivanja restrikcija, a špekulira se da bi mogle potrajati do ožujka. Također, ne spominje se ni naknada za sve one kojima je poslovanje zatvoreno ili ograničeno. Glas poduzetnika ističe da broj nezaposlenih raste, te da prema podacima HZZ-a već sada imamo 160.000 ljudi na birou.

Šetajući Skalinskom, naša novinarka uočila je niz popusta koje restorani nude preko dostavu. Pizza iz centra grada za samo 27 kuna nam je dosad bila nezamisliva, a nudi se i kava za van za osam kuna.


Nadalje, ako posjećujete stranice za dostavu hrane zasigurno ste primijetili niz promocija i sniženih jelovnika. Čini se da se zagrebački restorani usprkos korona-krizi ne predaju, što je i pravi duh poduzetnika.

Foto: Ana Korenić

 

Komentari