Ova prekrasna biljka postala je hit među Zagrepčankama! Idealan je detalj za fotografije, a ne zahtijeva zalijevanje

Photo: Instagram/ For the love of pampas

Novi hit u uređivanju interijera, ali i pozadina na fotografijama za Instagram su pampasi. Da, dobro ste pročitali. Ova zanimljiva biljka sve se učestalije prodaje u Facebook grupi “Virtualni zagrebački plac”, a jedna djevojka otkrila je i tajne njezina održavanja.

“Kad se trava tek odreže, svježa je, no ne treba ju stavljati u vodu, nego samo u vazu. S vremenom se suši pa stabljika požuti, a cvijet postaje “pufastiji”. Preporučila bih svima koji drže pampas doma da cvijet, jednom kad se osuši, pošpricaju lakom za kosu“, kazala je za Jutarnji djevojka koja prodajom ove hit biljke zarađuje za džeparac.

Ideja joj je pala na pamet za vrijeme karantene kada je odlučila prodati tatine biljke koje stoje u dvorištu, zasađene prije desetak godina.

“Prije Facebook grupe mi ne bi palo na pamet da bi netko doista htio kupiti pampase”, dodaje djevojka, koja jednu travku, kao i većina prodavača, prodaje za deset kuna, no na količinu možete dobiti i popust.

Inače, ova biljka može narasti do tri metra, a porijeklom je iz Južne Amerike. Ne zahtjeva nikakvu brigu, pa čak ni zalijevanje.

Pronašli smo najveće svjetske make-up trendove za jesen 2020! Koje biste od njih htjeli vidjeti na zagrebačkim ulicama?

Komentari