OD 1971. SU NA DOLCU: Na istoj lokaciji već 50 godina obrt ‘Zagreb’ nudi tradicionalne hrvatske proizvode

Foto: Obrt Zagreb

Obrt “Zagreb” je mali obrt koji radi od 1971. godine na istoj lokaciji u Zagrebu na Dolcu. Bavi se prodajom i proizvodnjom tradicionalnih hrvatskih proizvoda od čega su najpoznatije narodne nošnje Hrvatske, stolnjaci, nadstolnjaci, šalice, slinčeki, ali i još mnogo toga.

Dio ponude može se pogledati u njihovoj galeriji proizvoda pod rubrikom ponuda. Većina proizvoda je produkt njihovog obiteljskog posla te uz standardnu široku ponudu artikala nude i visoko kvalitetnu izradu artikala po narudžbi, odnosno prilagođavaju ih prema zahtjevima kupaca.

U ponudi imaju narodne haljine koje su tradicionalne hrvatske. Izrađene su u Hrvatskoj. Napravljene su od stopostotnog pamučnog materijala. Pranje i održavanje je prilagođeno za programe u perilici za rublje i sušilici. Moguća je izrada veličine po narudžbi, a u ponudi također imaju i dječje haljinice.

Narodne košulje koje prodaju su izrađene od stopostotnog pamučnog materijala, a peru se i održavaju u perilici za rublje, također dozvoljeno i sušenje. Košulje su ručni rad. Izrađuju i veličine po narudžbi. U ponudi imaju i dječju kolekciju košulja.


Dio narodne nošnje Hrvatske su i opanci, a oni koje prodaju u obrtu “Zagreb” su izrađeni od prave kože i ručni su rad. U ponudi imaju dječje veličine (od broja 20 do broja 34) i ženske veličine (od broja 35 do broja 42).

Komentari