Mekane, udobne i unikatne: Ova Zagrepčanka hekla bajkovite narukvice i ogrlice!

Izvor: Pupa France

Zagrepčanka Matea Pavla Rajšek Hrestak, od malena je znala da je umjetnost njen životni put, čemu svjedoči inovativni nakit kojeg marljivo izrađuje.

Nakon stečene diplome na studiju modnog dizajna na TTF-u u Zagrebu, Matea se zaposlila kao dizajnerica izloga prodajnih prostora za jedan trgovački lanac u kojem je provela devet godina. No želja za slobodom izražavanja je prevagnula, te je ova Zagrepčanka u konačnici pokrenula vlastiti brend pod nazivom “Pupa Franca“.

 

View this post on Instagram

 


One more from the wonderful collab with these girls.. Photo&styling: @abschiessen Model: @zenakornjaca . #seaurchin earrings are @pupafranca and are available. . #goldenhoopearrings #uniquehandmadejewelry #contemporarycrochet #crochetcontemporaneo #madeincroatia #croatiandesign #pupafranca

A post shared by Pupa Franca (@pupafranca) on

“Bilo je tu puno lutanja, traženja onog pravog načina izražavanja, kroz odjevne predmete, modne dodatke, instalacije, dekorativno oblikovanje… onda je kliknulo… Nakit koji sam u potpunosti mogla isplesti, isheklati, oblikovati. Volim ručni rad, sam proces rada i sve što od njega može nastati. Volim ideju da je svaki komad nakita mali unikat, neponovljivi, jedinstveni potpis autora.” otkrila je za Tportal.

Prilikom izrade ovih prekrasnih narukvica i ogrlica, Matea sate i sate vremena provede heklajući u kombinaciji s tehnikom zvanoj makramea. Koristi isljučivo pamuk zbog njegove ugodnosti za nošenje, te podatnosti. Kada je riječ o bojama, Matea je izrazito kreativna te koristi čitav niz paleta boja koje joj omogućuju beskonačne kombinacije. Pored toga, ovi modni dodaci izrazito su mekani i udobni za nošenje.

Svoje kreacije opisuje kao ‘tradicionalno u suvremenom‘. Upravo stvaranje raznih dekorativnih predmeta, Matea doživljava kao svoj životni poziv, jer kreira cijeli svoj život, a inspiracije joj nikad ne manjka.

Matea smatra da je upravo nakit taj koji može podići cijelu kreaciju, takozvani ‘final touch’. Također naglašava da modni dodatak treba biti izraz nečije osobnosti kojeg će ta osoba znati nositi.

Ako vašu odjevnu kombinaciju želite upotpuniti bajkoviti nakitom ove Zagrepčanke ponudu pogledajte ovdje. A do svog komada unikatnog nakita možete doći u za vikend 17. i 18.10. 2020. na MADE BY: sajmu u Novinarskom domu.

Komentari