KAO ONE NAŠIH BAKA: Ove preslatke starinske torbice ostavit će vas bez daha, a izrađuju se u Samoboru

Foto: Sartess Facebook

Snježana Sirovica iz Samobora ime je iza brenda Sartess koji proizvodi torbice. I to ne bilo kakve torbice. Riječ je o jedinstvenim torbicama unikatnog dizajna koje darantirano privlače pozornost bez obzira gdje se nalazili.

Snježana je počela izrađivati torbice kako bi uvijek imala novu torbicu za izlazak. Upravo je torbica bila prvi predmet koji je izradila kad je kupila prvi šivaći stroj.

Foto: Sartess Facebook

Simpatične torbice dostupne su u raznim oblicima, a najprepoznatljivije su one starinskog dizajna s klik-klak kopčanjem. Model je nastao po uzoru na torbice Snježanine bake, koje je ona silno priželjkivala kao djevojčica.

Foto: Sartess Facebook

Snježana je strast prema modi i dizajnu otkrila još u djetinjstvu, a završila je i tečaj modnog dizajna. Bavi se i kostimografijom. Iako joj je izrada torbica najprije bila hobi, danas joj je stalan posao.


Foto: Sartess Facebook

Inspiraciju pronalazi u okolini, cvijeću, filmovima, putovanjima, ili crtićima kao što su Tom i Jerry ili Mickey Mouse.

Foto: Sartess Facebook

Sartess torbice u potpunosti su ručni rad, a Snježana materijale nabavlja u domaćim trgovinama ili putem interneta. Materijali ovise o sezoni: zimi je tu umjetno krzno ili ovčje runo, a ljeti lagano platno s cvjetnim uzorkom. Modeli su također ukrašeni najrazličitijim materijalima, od perlica do perja.

Foto: Sartess Facebook

Izrada jedne Sartess torbice oduzima najmanje dva sata. Moguće ih je naručiti putem Facebooka ili Instagrama.

Komentari