Doznajemo gdje u Zagrebu možete kupiti izvornu rusku votku i slatkiše, ali i kalendar Vladimira Putina!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

U samom centru grada, u Vlaškoj 19 smjestio se specijalizirani dućan koji vam donosi čari kuhinje, delicije, kozmetiku i razne potrepštine iz najveće zemlje na svijetu, Rusije. Ako ste oduvijek sanjali o putovanju u ovu svjetsku velesilu, Ruske delicije će vam vrlo dobro dočarati atmosferu.

Upravo ćete u ovome dućanu pronaći najbolji kavijar,  tradicionalno piće votku, razne riblje dimljene specijalitete, izvorne ruske slatkiše, rusku kozmetiku (kreme, boje za kosu, sapuni) i razne suvenire, poput Putinovog kalendara.

Ruske delicije otvorila je Anastazija Knežević, inače podrijetlom iz Sibira, u čežnji za domom, a da Hrvati zaista vole Rusiju, svjedoči i uspješan webshop koji dostavlja diljem Hrvatske.

Izvor: Facebook Putinov kalendar

Trgovina uspješno posluje još od 2013. godine, a svi proizvodi koji se nalaze u dućanu i na webshopu su certificirani.  Kako je u Rusiji jedna od osnovnih namirnica riba, ono što svakako trebate probati su njihovi riblji specijaliteti.


Dimljena jesetra, kamčatska pastrva, losos, dimljena haringa, vrhunski sibirski kavijar, te slađica samo su mali dio bogate ponude ribljih delicija. Cijene se kreću od svega dvadesetak kuna, pa sve do vrtoglavih 690 kuna koliko košta 100 grama crnog kavijara od jesetre.

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Pored tradicionalne votke, pravi raj za nepce su gruzijska vina, te sovjetski pjenušac koji je neizostavan na ruskim zabavama. Ako ste ljubitelj piva, tada u Ruskim delicijama možete pronaći njihovo izvorno i ujedno najkvalitetnije pivo Baltika. Rusi su i veliki ljubitelji čaja, stoga nemojte biti iznenađeni bogatom ponudom ovog zdravog napitka.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Kada je riječ o desertima, kondenzirano mlijeko obično ili dodacima poput kakaa i meda, jedan je od najpoznatijih ruskih proizvoda za deserte, a koristi se kao krema za palačinke, kolače i slično. Suške Maljutka, čokolade Aljonka, tulski medenjaci s brusnicom, te keksi s karameliziranim mlijekom samo su dio bogatog slatkog asortimana,

Na webshopu Ruskih delicija nalazi se čak 272 proizvoda ruske kozmetike, stoga ako želite otkriti tajnu rusku ljepote, ovo je idealno mjesto za to. Ako želite biti kreativni kod odabira poklona ili ste jednostavo ljubitelj Rusije, u trgovini ćete pronaći razne ruske društvene igre, samovar ( tradicionalni ruski metalni kotao koji sekoristi za zagrijavanje i kuhanje vode u Rusiji) u raznim bojama, babuške svih veličina, zanimljive kalendare, suvenire s likom Putina i još pregršt toga.

 

Komentari