Zagrebačka je policija danas dobila pojačanje: ‘Došli su na pokaznu vježbu u Dumovec s dva psa, otišli s tri!’

Iz Azila Dumovec danas su došle simpatične vijesti. Kod njih se održavalo svašta, povodom sutrašnjeg Dana zaštite životinja imali su razne predstave a posjetili su ih i policijski službenici koji su tamo održali svoju pokaznu vježbu.

Njima je za oko posebno zapeo Deki, mladi pas u tipu belgijskog ovčara, za kojeg su Policajci iz Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Policijske akademije procijenili da bi mogao postati službeni pas.

“Deki je kod nas bio otprilike dva mjeseca. On sada ide na testiranje nakon kojeg će se odlučiti hoće li biti primljen za policijskog psa ili ne”, rekao nam je Tomislav Dugan iz Dumovca.

Objasnio je i kako oni uglavnom policiji preporučuju pse prema njihovoj procjeni karaktera psa. Oni ga tada provedu kroz svoje inicijalno testiranje, pa tek tada, ako sve prođe dobro, slijedi pravo testiranje koje mora proći svaki policijski pas. Doduše, ta testiranja nisu baš lagana stoga se psi iz Dumovca ipak ne regrutiraju toliko često.


“Imali smo i psa Franza koji je kod nas bio dvije godine a sada je već jedan od boljih policijskih pasa. To su dosta teški testovi, u našoj je povijesti samo taj jedan pas bio prihvaćen u policijskog psa”, nastavlja Tomislav.

Rekao je i da se Deki odlično složio s policajcima, i da je on inače aktivan i živ pas. Oni su mu bacali loptice a Deki je na njih bio potpuno fokusiran što je označilo uspješan prolaz inicijalnog testiranja. Sljedeći ga tjedan očekuje pravi test za policijskog psa, a mi mu u tome želimo svu sreću i držimo fige da prođe!

Komentari