Župnik pozvao vjernike da si sami ‘poškrope’ kuću, a novac uplate na žiro račun Crkve: ‘Na stolu pripremite svetu vodu i Bibliju’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ ILUSTRACIJA

Župnik Mate Berišić iz Rijeke pronašao je način kako svećenike zaštititi od koronavirusa, a istovremeno napuniti crkvenu blagajnu, Naime, društvenim mrežama se počeo širiti zanimljiv dokument kojim se vjernike poziva da si sami blagoslove domove, a novac uplate lokalnoj Crkvi na žiro račun.

“Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe“, poručio je župnik u dokumentu, prenosi Novi list.

Nadalje, u pismu se nabrajaju radovi koje je župa sa Škurinja obavila i oni koje planira obaviti.

“Običaj je da obitelj tijekom blagoslova obitelji svećeniku uruči svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe. Ako osjećate potrebu i ako želite da i ove godine udijelite svoj prilog za župu, to možete učiniti tako da donesete u župni ured, sakristiju ili uplatiti na žiro račun župe, piše Berišić, zahvaljujući “od srca na daru” vjernicima.


Da ne bi bilo zabune, župnik je opisao kako se točno blagoslivlja kuća.

“Na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je”, poručuje župnik, čestitajući na koncu svim vjernicima predstojeći Božić.

 

Komentari