Znanstveniku Laucu sjela znatna ovrha zbog nepoznatog duga: ‘Možda negdje u Slovenskoj postoji i klub u kojem se dogovaraju nemoralne ovrhe’

FOTO: Pixsell

“To što je nešto zakonito, ne znači da je ispravno. Rasni zakoni su bili po zakonu, no nisu bili ispravni. Učiteljice se u Hrvatskoj od 1908. do 1918. po zakonu nisu smjele udavati, jer bi to bilo zanemarivanje službe. Puno je stvari koje je zakon u neko vrijeme dopuštao, no nisu bile ispravne”, tako je naš poznati znanstvenik Gordan Lauc započeo svoju priču o još jednoj u nizu bizarnih hrvatskih ovrha.

Naime, nakon što je FINA omogućila elektronički uvid u ovrhe Lauc je saznao da je ovršen zbog 37,50 kuna duga koji je navodno imao prema HEP-u. Kaže da ne zan kako je do tog duga uopće uspjelo doći s obzirom na to da mu zadnjih deset godina s računa izravo povlače novac za podmirivanje računa.

No, nije toliki problem u tih 37,50 kuna duga prema HEP-u, već u 620 kuna koje odvjetničkog troška kojih mu je također skinuto s računa.

“Možda je po zakonu, no moralno sigurno nije. Meni to što su mi skinuli 620 kn s računa nije trošak koji me previše opterećuje, no nekome to može biti trećina mirovine. Zakon koji to dopušta je pogrešan, a osobe koje to zlorabljuju su duboko nemoralne. Budući da doista nemam ideju kako je taj dug mogao nastati, nije nemoguće da se i ovdje radi o sumnjivim radnjama sličnim onima u KBC-u pred koju godinu. Nemam se vremena ovime baviti, no ako je netko imao slična iskustva, napišite ih u komentarima. Možda se netko iz medija pozabavi i time. Tko zna, možda negdje u Slovenskoj postoji i klub u kojem se dogovaraju nemoralne ovrhe… “, napisao je Lauc na svom Facebook profilu.


 

Komentari