ŽICALI SU HRANU: Mate Janković otkrio kako su ‘neki odrpani kuhari’ pokrenuli revoluciju i osvojili srca nacije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poznati hrvatski chef Mate Janković je gostovao u RTL Direktu i pojasnio neke stvari. Što se događalo u Petrinji, kako sad na sve to gleda i je li mu nakon svega ostao gorak okus u ustima, otkrio je Zoranu Šprajcu.

“Mi zapravo nismo ogorčeni s činjenicom da pomažemo jer smo došli pomagati, ogorčeni smo s činjenicom da smo u jednom vremenskom periodu primjetili da nam nitko ne dolazi zamijeniti naša radna mjesta, a da Crveni križ je uključen od nekog dana, da država je stavila na raspolaganje svoje robne zalihe isto od nekog dana, točnije 7. siječnja, a do tada smo bili prepušteni sami sebi i žicanju svojih dobavljača. Doslovno smo mi zvali mesnice, dobavljače i žicali osobno hranu”, kaže Janković, te dodaje:

“Udruga i ljudi s kojima surađujem počeli su kuhati s Medakom tri sata nakon potresa, nakon što došli Medakovi zaposlenici mi smo se snalazili u restoranu Apetit i nakon toga otvorili vlastitu lokaciju u Sisku. Mi nismo dobili donaciju od Crvenog križa, mi smo kuhali s privatnim donacijama i tako ćemo i nastaviti i dalje, sve ima papirnati trag”, zaključio je.

Komentirao je i izjave Tome Medveda, ministra i šefa Stožera, pa je rekao da ako država ima tvrtku koja se bavi kuhanjem, onda ne smije dopustiti da oni kreiraju sustav, trebalo se onda sve organizirati i staviti punktove i poljsku kuhinju, pa ne bi onda “volonteri, navijači i neki odrpani kuhari” to radili i organizirali,


Komentari