ZAŠTITITE SE: Ove stvari nemojte guglati! Stručnjaci upozoravaju na opasnost koje nismo ni svjesni

Pixabay

Iako Google tražilica ulijeva sigurnost brojnim internet korisnicima, informatičari diljem svijeta upozoravaju kako pojedine stvari putem Goolgea naprosto ne biste trebali pretraživati jer postajete laka meta hakerima, prenosi Komando.

Tehnička podrška

Poruke, e-mailove i pozive od kompanije vašeg pametnog telefona, televizora i sličnih, kao što je primjerice Microsoft trebate ignorirati, jer vas te kompanije nikada neće zvati da bi vas upozorile da postoje određene poteškoće.

Zovite profesionalca


Vodoinstalatere, tokare, spremačice i slično prije doba interneta smo obično pretraživali preko telefonskog imenika što i dalje nije loša praksa. Čak ni oni rezultati koji vam se prvi pojave na Google tražilici ne znače da su pouzdani, stoga radije uzmite nekog za koga provjereno znate da zna svoj posao.

Aplikacije

Aplikacije inače preuzimate putem trgovine koja je nalazi na vašem pametnom telefonu. Ako ju preuzimate putem neke web stranice, velika je mogućnost da ćete si navući virus na mobitel.

Kodovi za popust

Ako se od vas traže osobni podaci prilikom ostvarivanja pogodnosti kao što su popust na usluge poput vožnje taksijem, naručivanje hrane, možda bi bilo najbolje da te pogodnosti preskočite, upozoravaju stručnjaci.

Broj korisničke službe

Broj korisničke službe ne biste trebali guglati jer to hakeri mogu iskoristiti kao priliku. Čak i rezultati na vrhu pretrage mogu voditi na lažnu stranicu kao i na lažne brojeve telefona za koje se navodi da su kontakti tražene korisničke službe. Hakeri na taj način mogu pristupiti brojnim podacima, te doći do vašeg novca.

Komentari