ZA KUĆNE LJUBIMCE MOŽDA? Prvo su dobili prevelike maske, a sad OVO! ‘Ne mogu se ni povući iznad nosa. Smijali smo se, kaj ćemo’

foto.screenshoot/yt

Nakon problema s prevelikim maskama za učenike Krapinsko-zagorske županije, zbog čega se ispričao i župan Željko Kolar, učenicima su stigle nove. Ali ni ovaj put nije sve prošlo glatko.

U najmanje dvije osnovne škole u Zaboku učenici su dobili jednokratne maske koje su potpuno neupotrebljive jer su premale.

“Donijeli su doma maske koje su opet neupotrebljive. Em su jednokratne, em su toliko male da je dijete ne može ni jednom upotrijebiti, ne mogu se niti povući iznad nosa”, ispričao je jedan roditelj za portal Nizagorjemalo.hr.

Foto:nizagorjemalo.hr

O premaloj masci svjedoči još jedan roditelj koji kaže da dijete novu masku jedva može iznad usana rastegnuti. “Smijali smo se, kaj ćemo. Probali smo tu masku staviti na lice bratu koji ima četiri godine, i njemu je premala”, kaže taj roditelj.


Još jedna obitelj pokušala je tu jednokratnu masku navući petogodišnjoj sestri učenice, no i njoj je bila premala.

“Meni se čini da se netko rješavao zaliha sa skladišta, onih koje ne mogu nikome prodati”, komentirali su roditelji za portal Nizagorjemalo.hr.

Pokušali smo u Županiji doznati što se događa, no čini se da ni oni za novi problem s maskama nisu dosad čuli. “Trenutno nismo informirani o tim slučajevima, odmah ćemo to provjeriti”, rekao je Damir Galoić, iz Županije za Dnevnik.hr.

Galoić kaže da u Krapinsko-zagorskoj županiji imaju različite modele, pa je tako nabavljen i dio jednokratnih maski. “Nedavno smo imali i jednu donaciju, upravo pišemo zahvalu. Jedna tvrtka nam je donirala po tri jednokratne maske za svakog učenika i učitelja u županiji”, kaže Galoić, dodajući da postoji mogućnost da je bilo i pojedinačnih donacija.

Županija je za prethodnu nabavu maski, od kojih je većina učenicima bila prevelika, utrošila 196.416 kuna, dok su za sto tisuća kirurških maski, koje su naručili ranije, potrošili 122.500 kuna.

Prethodne maske:

foto:screenshoot

Komentari