VLADA ĆE DONIJETI ODLUKU: Kafići, klubovi, fitness centri, škole i okupljanja – što im se sprema od 1. veljače?

Foto: Ilustracija, Profimedia

Sjednica Vlade održat će se u četvrtak u 12 sati, a više bi se trebalo doznati o epidemiološkim mjerama, onima koje bi na snagu trebale stupiti nakon 1. veljače. Velikih popuštanja najvjerojatnije neće biti.

Govorit će se o tome hoće li se kafićima dopustiti izdavanje kave za van. Blago popuštanje očekuje se u fitnes centrima i rekreativnom sportu. To traži i Istarska županija, uz regionalni pristup jer ulazi u narančastu zonu prema europskim kriterijima.

Kao glavni razlozi zbog kojih se veća popuštanja epidemioloških mjera neće dogoditi su vijesti o novim sojevima te loše epidemiološke slike u nekim europskim zemljama, zatim zastoj u isporuci cjepiva zbog kojeg nema planirane dinamike cijepljenja te na kraju činjenica da je još uvijek zimsko vrijeme i da se zatvoreni prostori smatraju najvećim rizikom za širenje epidemije.

Ugostitelji su na rubu živaca, a najavili su i mogućnost demonstrativnog otvaranja bez obzira na zabranu.


“Maksimalno smo poštivali mjere dogovorene sa Stožerom. Smatram da je velika većina ugostiteljskih objekata sigurno mjesto za goste. Tu smo da maksimalno poštujemo mjere, u dogovoru sa Stožerom. Spremni smo početi raditi čim prije, ljudi su na izmaku snaga, računi su prazni, svakim danom se zatvaraju lokali i mi razmišljamo i o mogućnosti izlaska na ulicu ili o skupnom otvaranju u istom danu”, rekao je Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja.

Komentari