‘VIŠE ZLA NEGO DOBRA’ Otkrio što zna o navodnim pljačkama po potresom pogođenim područjima

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Nepovjerenje građana u Crveni križ gostujući na N1 televiziji neizravno je komentirao predsjednik Zoran Milanović koji je rekao kako je i sam upoznat s ratom na društvenim mrežama koji se poveo oko volontera.

“Što se tiče sukoba na društvenim mrežama, one su paukova mreža u kojoj se smješkaju crne udovice i tarantule i to je donijelo više zla nego dobra, to je prostor za svakog tihog patnika koji bi to radio u tami svoje sobe. Vidio sam na društvenim mrežama da se masovno pljačka. Zatrpan sam porukama da je na terenu masovna pljačka humanitarne pomoći, to nije istina”, kazao je Milanović.

O optužbama na račun Crvenog križa nedavno se oglasila njihova glasnogovornica Katarina Zorić.

“Svaka krizna situacija je i vrijeme kada se šire dezinformacije. HCK sa svim timovima, ali i ostale službe, svi pružaju pomoć. Dijelimo pomoć. Ako postoji neka osoba ili kuća, umjesto da se bavimo tipkanjem po društvenim mrežama, ljudi, nazovite 0800 11 88 i javite, dajte konkretnu adresu i mi ćemo otići”, poručila je te dodala da je do sada podijeljeno više od 40 tona hrane, 8000 toplih obroka, ne zna koliko tona odjeće i posteljine.


Na napise i polemike o Crvenom križu koje se šire društvenim mrežama reagirao je i Faktograf.

”Društvenim mrežama proširile su se informacije kako ne treba slati pomoć preko Hrvatskog crvenog križa jer se ta pomoć zapravo usmjerava prema korumpiranim osobama”, kažu na ovom mediju te priznaju kako su i do njih stigli upiti čitatelja o ulozi Josipe Rimac u Crvenom križu.

No, napominju kako je ona dala ostavku na mjesto potpredsjednice ove organizacije u lipnju ove godine nakon ozbijanja afere Vjetroelektrane. Rimac je ostavku na mjesto potpredsjednice podnijela na samom početku lipnja, a da se nije sama odlučila na taj korak bila bi, tvrdio je tada predsjednik Hrvatskog crvenog križa Josip Jelić, smijenjena na izvanrednoj skupštini i prije podizanja optužnice.

Komentari