Viber oštro prozvao najvećeg konkurenta: Poslali važnu poruku za sve koji žele potpunu privatnost prilikom čavrljanja

Vijest da o najnovijoj politici privatnosti jedne od najpopularnije aplikacije za dopisivanje WhatsApp, mnoge je navela na razmišljanje da pronađu drugu aplikaciju. Podsjećamo, WhatsApp i Facebook u veljači postaju jedan entitet što nije naišlo na odobravanje diljem svijeta. U bliskoj budućnost broj svog mobitela morat ćete dijeliti s Facebookom, ako želite nastaviti koristiti WhatsApp, ako ne pristanete na navedeno više nećete moći koristiti svoje račune.

Navedena politika naišla je i na oštru reakciju iz Vibera, koji su podsjetili da su do ažuriranja Whatssapa uvjeti ugovora glasili ovako:

‘Poštivanje vaše privatnosti ugrađeno je u naš poslovni DNK. Otkako smo pokrenuli WhatsApp, težimo izgradnji naših Usluga imajući na umu niz snažnih načela privatnosti.’

 ‘Međutim, vaše WhatsApp poruke nećemo dijeliti s Facebookom gdje bi ih drugi mogli vidjeti. Zapravo, Facebook vaše WhatsApp poruke neće koristiti ni u koje druge svrhe osim za pomoć u radu i pružanju naših usluga.’


Iz Vibera upozoravaju da su obje izjave uklonjene, te ističu da oni, s druge strane nude potpunu sigurnost i zaštitu podataka koja uključuje sljedeće:

● Automatski uključenu obostranu enkripciju za sve za besplatne osobne pozive i chatove, bez potrebe za aktiviranjem posebnih postavki od strane korisnika.

● Viber ne pohranjuje isporučene poruke, a sigurnosna kopija u Cloudu automatikom je isključena: korisnici koji žele sačuvati sigurnosne kopije svojih chatova uvijek mogu aktivirati pohranu u Cloud, ali Viber ne zadržava niti jednu kopiju korisničkih poruka i poziva.

● Privatnost zaslona: Viber nudi privatnost zaslona, a korisnicima omogućuje slanje samouništavajućih poruka unutar chata, dok se čitavi chatovi mogu u potpunosti sakriti i kasnije pogledati samo pomoću PIN-a koji korisnik postavi.

● Korisnički podaci ne dijele se s Facebookom: Viber je prekinuo sve poslovne veze s Facebookom. Informacije o korisnicima ne dijele se niti će se ikada dijeliti s Facebookom. Telefonski brojevi i osobni podaci korisnika ne dijele se s bilo kojom trećom stranom.

Izvršni direktor Vibera, Djamel Agaoua ne krije ponos na Viberovu politiku privatnosti te poziva sve da svoja dopisivanja i pozive nastave na njihovoj aplikaciji.

Komentari