VELIKI ODAZIV: Peticiju za zabranu držanja pasa na lancu potpisalo više od 40 tisuća ljudi

fotografija čitatelja

Držanje pasa na lancu uvelike im ograničava kretanje, a samim time negativno utječe na njihovu kvalitetu života. Kućni ljubimci su poput člana obitelji i zaslužuju dostojanstven život. Zbog toga je pokrenuta  peticija za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu, za koju se tri najveće Udruge za zaštitu životinja se bore još od 2005. godine.

Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i druge članice Mreže za zaštitu životinja pokrenuli su veliku nacionalnu kampanju  ‘Za Hrvatsku bez pasa na lancu’ u kojoj traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu.

Vrijednost ove kampanje u manje od tjedan dana prepoznalo je 40 tisuća ljudi koji su ostavili svoj potpis. Isti zahtjev na stolu je bio i 2017. godine, no stroga zabrana lanca tada je odbačena. Reguliranje uvjeta u kojima se psi drže, dijelom su prebačeni na jedinice lokalne samouprave, doznaje Dnevnik.hr.

“Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo”, poručuju Udruge za zaštitu životinja.


“Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljima, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara”, upozoravaju udruge.

Peticiju se može potpisati na sljedećoj poveznici.

Komentari