Unatoč odlukama, u ovoj školi nastava počinje ‘online’: Zaražen jedan djelatnik!

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

U Osnovnoj školi Murterski škoji na otoku Murteru nastava će započeti online, zbog toga što je jedan zaposlenik škole pozitivan na koronavirus, doznaje se u petak navečer iz te škole.

Načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske župnije Nikola Blažević potvrdio je kako je Covidom-19 zaražena jedna osoba zaposlena u školi, zbog čega je u izolaciji više djelatnika škole, piše Otvoreno.

“Zaražena osoba nije član nastavnog osoblja, ali zbog izolacije većeg broja zaposlenika škole i sigurnosti djece, odlučeno je da nastava započne online”, kazao je Blažević.

Na službenim stranicama murterske škole dane su upute za roditelje i detalji o organizaciji online nastave, uz kratko objašnjenje.


“Kako se nalazimo u nepredvidljivom vremenu te nam se situacija može promijeniti iz minute u minutu, a najvažnija nam je sigurnost naših učenika i njihovo zdravlje, u dogovoru s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Šibensko–kninskom županijom, škola počinje raditi po modelu C, odnosno online”, navodi se.

Na području Šibensko-kninske županije u drugim se školama sve odvija prema planu i nastava će započeti u školama 7. rujna, naveo je načelnik županijskog Stožera.

Komentari