UGOSTITELJI BIJESNI: Nema popuštanja mjera za restorane i kafiće, kažu: ‘Dajte nam da radimo!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je u četvrtak objavila koje mjere popuštaju od 1. veljače. Suprotno očekivanjima, nema mjera popuštanja za ugostitelje. Restorani i kafići ostaju zatvoreni. Terase neće biti otvorene, a nema ni opcije prodaje kave za van.

Nacionalna udruga ugostitelja oštro je reagirala na ovu odluku.

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.


Na Twitteru se oglasio i Hrvoje Bujas iz udruge Glas Poduzetnika. Odluku Vlade ocijenio je razočaravajućom.

Komentari