U siječnju iduće godine glasat će se da se izvan radnog vremena ne javljamo šefu

foto:pexels

Iako rad od doma ima svoje prednosti, stvara se i predodžba da smo uvijek dostupni. Zbog navedenog, većina članova Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta. usvojila je rezoluciju kojom se traži da članice Europske unije moraju osigurati radnicima pravo na učinkovito prekidanje veze, što bi značilo prestanak komunikacije nakon završetka radnog vremena.

Ovo pitanje nametnulo se zbog povećanja rada od doma slijedom pandemije, a rezoluciju je izglasalo 31 glasao je 31 član Odbora. Također šest ih je bilo protiv, a 18 suzdržano.

Zastupnici u EU parlamentu pozivaju na podržavanje inicijative, jer smatraju da mogućnost isključivanja s posla nakon radnog vremena treba biti temeljno pravo i dopušteno bez ikakvih posljedica.

Od izbijanja pandemije više od trećine zaposlenika radi od kuće, a iako je digitalizacija prisutna u našim životima već neko vrijeme, tek sada se ozbiljnije na razini cijene Unije razgovara o utvrđivanju granice između poslovnog i privatnog života.


Inače, Hrvatska je prema Eurostatovu istraživanju iz 2019. inače bila na samom dnu u EU po učestalosti rada od kuće. Istraživanja koliko  poslodavci kontaktiraju djelatnika izvan radnog vremena nažalost ne postojo, no procjenjuje se da na razini EU sad iznosi oko 20 posto zaposlenika i 14 posto zaposlenica, a postotak raste s visinom funkcije. “Najlabavije” radno vrijeme imaju agenti za nekretnine, sektor komunikacija, pa i razna  administrativna i tehnička zanimanja piše Poslovnihr.

Komentari