U selu kod Petrinje nastale goleme rupe duge i do 10 metara: ‘Nešto je pucketalo i samo se pojavila’

Foto: Daniel Pavlić

U selu Mečenčani između Petrinje i Kostajnice počele su se pojavljivati velike rupe.

“Nekoliko dana prije potresa primijetio sam dvije male rupe kraj zgrade. Nakon potresa počele su se širiti i na kraju spojile. Zbog tog su nas iselili iz našeg doma”, rekao je Nenad Tomašević iz tog sela za 24sata.

Taj otvor dubok je najmanje četiri, a dug 10 metara. Policija je to područje ogradila trakama. Nakon potresa napravile su se nove rupe u zemlji.

Nekoliko stotina metara dalje otvor je nastao i u dvorištu gospođe Zdenke, i to uz kuću.


‘Bojim se ići tamo’

“To vam je bila mala rupa, svega desetak centimetara. Za samo 15 minuta narasla je za duplo, a nakon dva sata raširila se na ovu razinu. Bio je neki inženjer s mojim mužem i rekao da zasad nema opasnosti. Ipak, moramo paziti i ako bismo primijetili da ne daj Bože pucaju zidovi, moramo van”, rekla je Zdenka.

Treću rupu, u smjeru šume, u međuvremenu su mještani zatrpali šutom. Kažu da ih navodno ima još i boje se da ne bi počeli propadati.

Oko desetak rupa koje se šire na području Mečenčana

Objavljuje Daniel PavlićPetak, 1. siječnja 2021.

 

“Ne biste vjerovali, ali to stvaranje rupe čulo se kao kad netko cijepa drva. Samo je nešto pucketalo vani. Kad bi stalo, pojavila bi se rupa”, rekao je jedan mještanin.

Nevenka je rekla kako se boji ići tamo.

“Bojim se ići tamo. Obišli su me iz općine i samo rekli: ‘Bako, ne smiješ tu biti i gotovo’. Sad su me primili divni ljudi, Božo i Ljubica Grubor”, rekla je.

I HGSS je bio u petak u obilasku rupa. Sve su ih nadgledali i snimili dronom.

Komentari