Trut napao navijače da su ‘glavinjali, pili i tukli se’: Policija dala odgovor je li bilo takvih prijava!

Foto: HINA/ POOL/ Edvard SUSAK

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut naljutio je navijače izjavom da su smetali na području pogođenim potresom, ali i da su “glavinjali, pili se i tukli.”

Izjava je izazvala brojne komentare, a Trut se kasnije pravdao da je bila ‘malo nespretna ili nespretno interpretirana’.

“Izjava je možda bila malo nespretna ili nespretno interpretirana. Postupci idu po protokolu. Prvo se spašavaju ljudi, a nakon toga sve ostalo. Tad nema potrebe ni vremena da netko lopatom tovari cigle.

Danas sam bio u kontaktu s jednom navijačkom grupom i oni će biti upućeni u jednom selo, dobit će tamo prostoriju i pomagati stanovnicima”, rekao je Trut za RTL.


Zanimljivo je kako u PU sisačko-moslavačkoj nemaju nikakvu dojavu o nikakvim incidentima od 29. prosinca pa sve do 4. siječnja 2021. godine.

“Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u razdoblju od 29. prosinca 2020. godine do 4. siječnja 2021. godine, nisu evidentirani prekršaji sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira”, rekli su iz policije za Index.

Komentari