Toplo se obucite jer stiže nam val hladnoće! Do kraja tjedna temperature će pasti debelo ispod ništice

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Snježni pokrivač zabijelio je kontinent Hrvatske, a još i dalje pada u Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici. Pahulje burom stižu i do obale sjevernog Jadrana. Buran je na olujne udare, posebice u Velebitskom kanalu, a odmicanjem ciklone na jugoistok vjetra će oslabjeti, piše meteorologinja N1 Tea Blažević.

Također, snijega će prema kraju dana biti sve manje, a u sjeverozapadnim područjima očekuje nas i razvedravanje. Topla odjeća treba vam biti imperativ u narednim danima jer nas očekuju hladna jutra i do -5, posebice u gorju, U srijedu će se ponovno zabijeliti Posavina, Baranja i gorje, a u četvrtak je moguć i u diljem unutrašnjosti, čak i na obali.

Kako tjedan odmiče očekuju nas sve niže temperature i to debelo ispod ništice. Do kraja tjedna možda i do -11°C u nizinama, i do -15 °C u gorju. Slijedom navedenog na snazi upozorenje DHMZ-a na val hladnoće, za srijedu za područje Zagreba i Karlovca, dok bi u četvrtak uz Zagrepčane i Karlovčane na oprezu trebali biti i stanovnici Knina i Rijeke.

HAK:

Snijeg povremeno i mjestimice pada u unutrašnjosti. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni te poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.


Komentari