Stiglo pojašnjenje o zbunjujućoj Plenkovićevoj izjavi! Neslužbeno se doznaje da će se teretane otvoriti prije 31. siječnja?!

Foto: Admir Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

Stiglo je pojašnjenje iz Vlade o izjavi premijera Andreja Plenkovića koja je zbunila javnost. Rekao je da bi se teretane mogle otvoriti prije 31. siječnja, ali se naknadno ispravio.

“Dakle, premijer je najavio da će se mjere popuštati ovisno o epidemiološkoj situaciji nakon 31. siječnja, a da će za ponovno otvaranje teretana on i ranije obavijestiti novinare o tome. Ali nema otvaranja teretana prije kraja mjeseca. Dakle cijeli paket (pa i škole) produljen je do 31. siječnja”, pojasnili su iz Vlade.

Jutarnji neslužbeno doznaje ipak da će teretane, fitness centri i područje rekreativnog sporta gotovo sigurno s radom početi 1. veljače, ako se nastave ovako povoljni epidemiološki trendovi, odnosno ako incidencija bude ispod 300 na 100.000 stanovnika u 14 dana.

Naravno, iz Vlade pozivaju i dalje na oprez kako bi se zadržali dobri rezultati i kako bi se moglo krenuti s popuštanjem mjera.


Komentari