STANJE NA CESTAMA: Provjerite gdje su mogući zastoji i izmjene

commons.wikimedia.org

Provjerite stanje na cestama u zemlji.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je srednje gust. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji.

Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske ( DC8) i Ličke (DC1) magistrale.


Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:
DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj kod mjesta Kukuzovac;
DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani
DC28 Novi Glog-Kenđelovac
DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Zbog karnevalske manifestacije, 8.2. od 12 do 15 sati, povremeno će se prekidati promet na državnim cestama u Kninu DC1 i DC33 – dio Tomislavove ulice, Trg Oluje, ulica dr. Franje Tuđmana i Zvonimirova ulica. Tranzitni promet preusmjerit će se ŽC6058 preko Biskupije.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Komentari