‘ŠEST SATI SAM PROVELA NA GRANICI’ Ogromna gužva na ulazu u Hrvatsku, Nijemci i Austrijanci čekaju satima

Ilustracija: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Počeli su praznici u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a samim time i godišnji odmori. S obzirom na to da je Hrvatska omiljena destinacija u proljetnim i ljetnim danima, na granici Slovenije i Hrvatske stvaraju se velike gužve, a kaos će potrajati i u idućim danima.

Dodatne gužve stvaraju se i radi epidemioloških kontrola na većini prijelaza. Sve je počelo u srijedu oko 22 sata, a ako idete prema granici, imajte na umu da se i danas očekuje velika gužva.

Najduže čekaju kamioni, a na ulazu i izlazu se čeka satima. Kolona teretnih vozila kod naplatne postaje Bregana u smjeru Slovenije duga je oko jedan kilometar, javlja HAK.

Osim na Bregani, kolone se stvaraju i u Obrežju, Gruškovju te na graničnim prijelazima Slovenska vas, Metlika i Petišovci. Putnici na ulaz u Hrvatsku čekaju barem dva sata, a slična je situacija i na ulazu u Sloveniju.


“Šest sati sam provela na granici. Poludjela sam, nikad nisam vidjela toliko kolonu”, rekla nam je čitateljica koja je na putu iz Njemačke prema Hrvatskoj još u utorak navečer gotovo prenoćila na graničnom prijelazu Bregana.

Komentari