Raspudić o ponašanju Plenkovića: ‘Ne znam što je sljedeće. Hoće li lupati nogama, što mu se svi u Saboru ne divimo’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U RTL-u danas gostovao je MOST-ov zastupnik Nino Raspudić komentirajući aktualna događanja u Hrvatskoj. Na samom početku, rekao je kako je MOST predložio ukidanje obvezne članarine za HGK, a od idućeg tjedna isto će tražiti i za Hrvatsku obrtničku komoru.

Na pitanje o tome hoće li pomoći Banovini, koje je i sam premijer uputio oporbi Raspudić je kazao kako su upravo oni napravili više nego Vlada.

“Ja primjećujem kod premijera Plenkovića neku vrstu infantilne regresije, najprije upire prstom u vas novinare, a sada kucka. Ne znam što je sljedeće hoće li leći na leđa i lupati nogama jer je nezadovoljan time što mu se svi u saboru ne divimo, on ne vidi da uloga oporbe nije da drži kvorum i ne laska i povlađuje, nego da preispituje neke stvari i kritizira, ali da nudi konkretne prijedloge i bolja rješenja.

Sramotna je ta izjava oko Banovine, samo ću spomenuti da je našoj zastupnici rekao da mi samo kritiziramo, a ništa ne radimo. To je takva laž, i to samo tri dana nakon što smo predstavili kompletne smjernice obnove Banovine s čitavim nizom stručnjaka. Napravili smo više nego Vlada.


Isto tako na punktovima smo davali hranu građanima prije Pletera, a da ne govorim da Zvonimir Troskot dva tjedna spava u Nebojanu i živi u vatrogasnom domu i ‘šljaka’ s ljudima. Bulj je poslao šleper iz Sinja, Miletić s Riječanima danima je na krovovima.
On danas nama govori da okrećemo leđa Banovini, a on je taj koji interes Hrvatske i Banovine stavlja sa strane pred interesima svojih uhljeba”, kazao je Raspudić.

Istaknuo je i da su već u ponedjeljak bili spremni na izglasavanje Zakona o obnovi, no da je Vlada otkazala glasanje jer su po tom pitanju izgubili većinu.

“Potpuno je neprimjereno sat vremena prije glasanja skinuti točku s dnevnog reda jer tako odgovara vladajućima. A što se tiče Peović pitam se je li mi to dobivamo novu Milanku Opačić, je li to rađanje prvog Plenkovićevog žetona, ako ona misli da je dobro da se država upliće u ekonomiju, ja mislim suprotno”, objašnjava nadovezujući se na  tvrdnju Katarine Peović kako oporba nije ujedinjena.

Raspudić je ustvrdio i da se stanje Tuđmana ne iskorištava, a Andreja Plenkovića je usporedio sa srpskim predsjednikom.

“Nitko ne iskorištava. raspala se većina na tom pitanju, a kada su to shvatili onda su izašli sa spinom da je to degutantno, ja sam već taj dan rekao da je to na razini Vučića i moralnog paratiziranja. Tuđman je jedan od najuglednijih zastupnika,  pristojan gospodin i svi u saboru složni i želimo mu što brži oporavak i povratak u sabor, nije problem u Tuđmanu nego u četiri zastupnika većine”, zaključio je.

Komentari