Prve unutarstranačke trzavice: Rajko Ostojić povlači se s dužnosti potpredsjednika stranke

Novopečeni predsjednik stranke Peđa Grbin, sazvao je prvu sjednicu Predsjedništva SDP-a, a na njegovo iznenađenje dočekalo ga je kratko priopćenje od Rajka Ostojića.

Kako doznaje Jutarnji, Ostojić je u pismo SDP-ovcima, obznanio da svoj saborski mandat stavlja u mirovanje, čime se automatski povlači s dužnosti potpredsjednika SDP-a.

Čestitao je i Grbinu na pobjedi na unutarstranačkim izborima, ali i podsjetio kako je upravo Grbin za vrijeme svoje kampanje aludirao na smjenu Ostojića s dužnosti potpredsjednika Sabora. Isto tako, napomenuo je da ni Grbin nije njegov izbor za predsjednika SDP-a, “kao što ja nisam njegov za potpredsjednika Sabora” napisao je Ostojić.

Saborski mandat stavio je u mirovanje sve do završetka lokalnih izbora, predloživši da se za potpredsjednika(cu) Sabora umjesto njega imenuje nekoga tko je sudjelovao u utrci za šefa stranke.


Prema neslužbenim informacijama, Grbinov prijedlog za podpredsjednicu Sabora umjesto Rajka Ostojića je navodno SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac.

Situacija je postala ozbiljna! Krunoslav Capak prima prijetnju smrću, intervenirala je i policija

Komentari