PRIPREMITE SE Sutra nas očekuju nove vremenske nepogode! Stiže obilna kiša, nevere…

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević donosi vremensku prognozu za četvrtak, koja baš i nije najpovoljnija.

Iako je jutros vedro u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, na krajnjem istoku i na dijelovima obale, u jugozapadnoj struji pristižu oblaci, ima i slabe kiše.

Oborine će biti uglavnom duž Jadrana, ali je moguća prolazno i na kontinentu. Prema kraju dana jačat će jugo na moru, kao najava sutrašnje promjene vremena, pa sutra treba računati na jako i vrlo jako jugo.

Bit će vrlo kišovito već od jutra, a oborina će lokalno biti obilnija duž obale, osobito u Istri i na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici, najviše na širem području Gospića i u unutrašnjosti Dalmacije.


S obzirom na oborinsku situaciju, moguće su bujične i oborinske poplave.

Osim toga, bit će vrlo vjetrovito, na moru uz jako i olujno jugo, i oštro, zbog čega bi se mnoge rive mogle naći pod vodom.

Promjenu vremena skrivit će sredozemna ciklona koja će se tijekom sutrašnjeg dana naći nad Jadranom. Na moru bi moglo biti jakih nevera.

Zagreb sutra/četvrtak

Oblačno s kišom, lokalno moguće i obilnijom. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na udare do sredine dana povremeno i jak. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda između 8 i 11 °C.

Komentari