Primarijus Kolarić sa Štampara: Broj novozaraženih zabrinjava! Možemo očekivati još lošije vijesti

FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Primarijus Branko Kolarić s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, gostujući u Mreži prvog kazao je da imamo porast broja novozaraženih koji je sada zabrinjavajući.

Na pitanje možemo li u Zagrebu očekivati još lošije vijesti nego jučer, član Vladinog znanstvenog savjeta primarijus Branko Kolarić rekao je – da možemo.

Jučer je u Zagrebu bilo 211 zaraženih, a u cijeloj Hrvatskoj 748.

“Danas ćemo u Zagrebu imati više zaraženih nego jučer. Samo mi u Andriji Štamparu imamo zabilježeno skoro 200 pozitivnih nalaza. To će sada ići samo prema gore, teško da ćemo se vratiti ispod 300 zaraženih dnevno u Hrvatskoj. Svi bi to htjeli ali ne vjerujem…”, kazao je za HRT Kolarić.


“Porast je pokazatelj da se bolest počela efikasnije širiti. Krenuli smo pomalo u zatvorene prostore, a već imamo ovakav porast”, kazao je epidemiolog Kolarić te istaknuo da je u svijetu pao broj zaraženih od gripe i da vjeruje da će tako biti i kod nas.

U posljednja 24 sata zabilježena su 793 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3562, izvijestio je Nacionalni stožer.

KORONAVIRUS DANAS

Među njima je 439 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je 10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 22534 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 344 preminulo, ukupno se oporavilo 18628 osoba od toga 431 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 17805 osoba.

Do danas je ukupno testirano 379 379 osoba, od toga 6696 u posljednja 24 sata.

U Zagrebu je u zadnja 24 sata zabilježeno 211 novozaraženih, potvrdio je za HRT ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar.

Komentari