Priča koja je ganula cijeli svijet! Otac koji je sa sinom izvučen iz smrskanog auta otvorio dušu

Screenshot/HRT

Razoran potres koji je pogodio područje Banovine, digao je cijelu Hrvatsku na noge. Donacije stižu svakoga dana, a na terenu je i preko tisuću volontera.

Jedan prizor posebno je nas je ganuo, ali i cijeli svijet- zagrljaj oca i sina nakon dramatičnog spašavanja iz smrskanog automobila u Petrinji. Josip i Leon Hodak, izvukli su živu glavu te su doboro, no novogodišnju noć nisu proveli zajedno jer je otac Josip zbog zadobivenih ozljeda otac je hospitaliziran u zagrebačkom KBC-u Rebro. Posjetila ga je reporterka HTV-a.

“Vidio sam slike auta na što sliči, nisam svjestan da smo uspjeli preživjeti to. Htio bih zahvaliti ponajprije svima u Petrinji koji su nam došli pomoći. Vatrogascima i svima što su nas izvukli tako brzo, stvarno ljudi od srca vam hvala na svemu od mene i mog Leona”, rekao je Josip Hodak za Dnevnik HTV-a.

S četverogodišnjim sinom Leonom, išao je kaže provjeriti stanje u gradu i što je sa zgradom u kojoj je supruga naslijedila stan. Potres ih je zarobio u autu.


“Okrenuo sam se samo prema djetetu i legao sam, povukao ga k sebi i legao preko njega. Stislo nas je, nisam mogao do zraka doći”, kaže.

Leon je dobro, s mamom je kod rodbine u Zagrebu. Tridesetpetogodišnji Josip pridružit će im se čim iziđe iz bolnice.

“S desne strane imam od petog do desetog rebra slomljeno, s lijeve od devetog do jedanaestog”, kaže Josip.

Rebra su slomljena i njegovu bolničkom cimeru poštaru Siniši iz Petrinje. Njegov auto zatrpale su ruševine školske zgrade.

Nisam vjerovao da ću izdržati. Prva pomisao je bila, zašto ja, druga je bila ovo je kraj“, kaže Siniša Kadečka.

Kraj je na sreću izbjegao i arhitekt Vladimir koji je s kolegama pregledavao potkrovlje stare kuće u Petrinji.

“Grunulo je. Mislili smo da će proći jer kao drugi udar je uvijek slabiji od prvog, međutim ovo nije prestajalo. Treslo je i treslo… I onda se počelo sve rušiti na nas. Zatrpalo nas je onak fino”, kaže Vladimir Ževrnja.

Da nisu ozlijeđeni, kaže, danas bi bili na terenu. Jer hrabrost, ljudskost i nesebičnost ni ovaj put nemaju granice.

Komentari