Premijer ‘poludio’ zbog Sinčića! ‘Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade’

Foto: Admir Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

“Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje”, poručio je premijer Andrej Plenković nakon što je europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić izveo performans s lubenicama na Markovom trgu.

Naime, Sinčić je ovim putem htio upozoriti na su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište.

“Ne može svatko pod svojom firmom uvoziti voće već to samo rade zadruge, udruge voćara. Zašto se u Hrvatskoj tone i tone povrća, voća i raznih drugih proizvoda svake godine bacaju na otpad”, upozorio je Sinčić koji je došao pred Banske dvore s kombijem iz kojega su pred uzlaz u Vladinu zgradu ispale i razbile se lubenice.

Sinčić, koji je stao na kombi, upozorio je da razbijene lubenice predstavljaju “sto tisuća drugih lubenica i drugog voća i povrća koje će ove godine biti zaorano ili uništeno” jer su uvozni proizvodi, često niže kvalitete, preplavili hrvatsko tržište i sistematski uništavaju domaću proizvodnju.


Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovom trgu: ‘Dosta je vašeg reketa, dosta je vašeg poreznog terora’

Komentari