Premijer Andrej Plenković testiran na koronavirus! Svi članovi Vlade moraju se testirati i biti pod nadzorom!

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočinima mjera pasivnog nadzora, izjavio je Hini u nedjelju glasnogovornik Vlade. Kako doznaje N1, testirao se i premijer.

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

Ministrica je u nedjelju osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati, a dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.

U Vladi je pak u subotu održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac.


“S obzirom na sastanak koji se održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac”, rekao je jučer Milić.

Glasnogovornik Vlade dodao je da su tijekom cijelog sastanka svi sudionici nosili zaštitne maske.

Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od dva metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus”, naveo je Milić.

Premijer Andrej Plenković obavio je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, potvrdio je naknafno glasnogovornik Vlade RH, Marko Milić.

Komentari