Poznato ime druge osobe kod koje je Kovačević čuvao novac! Kakve veze ima s Agrokorom? Postoji jedna zanimljiva poveznica!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Uhićeni predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević iz Slovenske 9 odvezao je najmanje 12 milijuna kuna, piše u subotu Jutarnji list.

Famozni “klub” i susjedni poslovni prostori u Slovenskoj 9 definitivno su bili mjesto, kako je u međuvremenu utvrdila policija, na koje je dojučerašnji, a sada pritvoreni šef Janafa Dragan Kovačević pohranjivao goleme iznose novca sumnjivog porijekla.

Ubrzo nakon uhićenja, policija je otkrila i da je Kovačević gotovinu pohranio na dvije adrese, u garaži vile svog prijatelja Deana Šparavca iz Alfa stana u Samoboru te u stan drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje i Kovačevićeva tvrtka Finkor ima stan i garažu.

Kako Jutarnji list doznaje, “drugi prijatelj”, ujedno i susjed iz Adžijine 22, je poduzetnik Goran Puklin, koji nije posebno poznat javnosti, ali je svakako zanimljiva činjenica da se radi o suprugu dugogodišnje tužiteljice, zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je, inače, o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.


Na spomenute dvije lokacije ukupno je zaplijenjeno najmanje 1,6 milijuna eura u kunama, eurima, dolarima i švicarskim francima. Uskok smatra, kako je u četvrtak priopćeno, da zaplijenjeni novac potječe od kaznenih djela, odnosno od mita.

Novac u omotima, prema neslužbenim informacijama, pronađena gotovina nije bila “na hrpi” i posložena nego se nalazila u raznim omotima pa se nameće zaključak da potječe iz više različitih izvora. Ono što je zajedničko jest lokacija s koje je prebačena na spomenute adrese, iz prostora u Slovenskoj 9, donosi Jutarnji list.

Komentari