Povećao se broj zaraženih u Klinici Vrapče! Najveći problem je što nije poznat izvor zaraze!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je u Klinici za psihijatriju Vrapče 35-godišnjem pacijentu dijagnosticirana zaraza koronavirusom, pozitivan nalaz potvrđen je kod još trojice pacijenata te kod jednog tehničara, izjavila je u utorak ravnateljica Klinike Petrana Brečić.

Brečić je Hini rekla da su uzeti brisevi 30 pacijenata i 30 djelatnika. Nalazi su gotovi za svih 30 pacijenata, pozitivna su četiri, uključujući i 35-godišnjaka kod kojeg je koronavirus dijagnosticiran u nedjelju, a u ponedjeljak je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Od testiranih 30 djelatnika zasad su nalazi gotovi za njih 18, jedan je tehničar pozitivan, a rezultate testova za još 12 djelatnika očekuju se tijekom večeri.

Brečić kaže da je jedan oboljeli pacijent, 73-godišnjak prebačen u Kliničku bolnicu “Dubrava”, a ostala dvojica pacijenata – 34-godišnjak i 42-godišnjak, su asimptomatski i ostali su u izolaciji u Klinici “Vrapče”. Zaraženi 35-godišnji tehničar također nema simptome i kod kuće je u samoizolaciji.

Brečić je objasnila da je 35-godišnji pacijent Zavoda za muške psihotične poremećaje u subotu dobio temperaturu. Odmah su uzeli njegov bris, a kasno navečer u nedjelju dobili su rezultat da je Covid pozitivan te su ga smjestili u izolaciju. Rekla je i da je 35-godišnjak u dobrom tjelesnom stanju. Napomenula je da je u njihovu Kliniku bio primljen 14. kolovoza i apsolutno nije imao nikakve simptome, te je tek 15-dan dobio temperaturu. Brečić kaže da je stoga manja vjerojatnost da je u Kliniku došao sa zarazom, a veća je vjerojatnost da ga je netko zarazio, ili drugi pacijenti ili osoblje koje nije imalo simptome, što znači da su bili asimptomatski.


Tražimo izvor zaraze

“Bolnica potpuno normalno funkcionira, u punom opsegu, te na razini funkcionalnosti nema nikakvih problema”, zaključila je ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče Petrana Brečić.

Koronavirus ušao u zagrebačku Kliniku za psihijatriju: Muškarac nakon 15 dana razvio simptome!

Komentari