PORUKA IZ BEOGRADA SLAMA SRCE! Evo što su susjedi poručili unesrećenim gradovima

Izvor: Facebook

Razorni potres s epicentrom u blizini Petrinje jučer je osjetilo čak šest milijuna ljudi. Fotografije i snimke razrušenoga grada i okolnih sela, obišle su cijeli svijet i digle cijelu Hrvatsku na noge. Potpora stiže i iz susjednih zemalja, od vjerskih poglavara i institucija preko udruga Hrvata do civilnog društva.

“Nadam se da je sve prošlo uz minimalne žrtve. Ako bilo kako možemo pomoći, pružit ćemo svaku vrstu pomoći. Jako mi je žao, sve ćemo učiniti da pomognem“, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

U Beogradu je danas osvanuo simboličan grafit ispred Doma omladine. Uistinu ovo je pravi dokaz da među mještanima toga grada vlada itekakvo suosjećanje bez obzira na sukobe koji su iza nas. Na grafitu piše “Petrinja”, a nepoznati je autor stavio i srce.

Ovaj čin ubrzo je postao viralan i naišao na brojna odobravanja i poruke podrške.


Izvor: Facebook

Sličan grafit osvanuo je u ožujku nakon potresa u Zagrebu na identičnom mjestu.

Izvor: Facebook

Gest je naišao na odobravanje svih korisnika društvenih mreža, pa su se uz objavu hrvatske voditeljke nizali samo pozitivni komentari.

Ispred Veleposlanstva RH u Beogradu održan je skup i solidarnosti i potpore građanima Hrvatske s kojeg je aktivistica Aida Ćorović poručila da ni korona, ni kiša ni potresi ne mogu spriječiti “da volimo naše prijatelje, da poštujemo jedni druge i u ovim surovim prilikama solidarnošću i podrškom pokažemo da nas mnogo više toga spaja nego razdvaja jer zajednički dijelimo ovaj prostor“.

Komentari