‘POMRIJET ĆE OD GLADI! ‘Vlasnica je umrla, mačići su zarobljeni u kući! ‘Ima li koga da razbije j***ni prozor i pusti mace van?’

foto:kaportal

“Ima li koga da živi u Karlovcu (Rakovac) da ode i (ako ništa drugo) razbije jebeni prozor i pusti mace van…pomrijet će od gladi u stanu!!!!!”, bolan je vapaj koji je osvanuo u Facebook grupi Zakaj volim mice.

Uz objavu priložene su i fotografije, no priča postaje još tužnija.

Kako piše kaportal.net.hr mačke su zarobljene u kući i same jer je njihova vlasnica preminula i to prije više od mjesec dana. Odonda su mačke zatečene u kući na Rakovcu, dok se zabrinuti susjedi pitaju tko ih može zbrinuti.

Stanovnici strahuju kako su mačke gladne, te kako će uginuti. No, postoji još jedan obrat u cijeloj ovoj priči.


Dok se  Rakovčani pitaju kome se obratiti – komunalnoj službi, vatrogascima ili 112, doznajemo kako se o mačićima brinu dvije gospođe koje ih hrane, te se navodi kako se mačićima traži novi dom, a biti će i kastrirani.

“Znači ako se pogledaju dobro slike na portalu, mačići sasvim dobro izgledaju, nisu gladni ni žedni. Mačka izlazi van kroz gornji dio prozora(obliht) i također nije gladna.(crno bijela na slici u dvorištu) Kroz taj isti prozorčić im se daje hrana s time da ih mama još i doji. Preminula starica je imala nasljednike. Obaviješteno je nadležno sklonište i komunalno redarstvo koji će postupati dalje. Čitam prijedloge da se razbije prozor i pusti mačiće van no baš tu ispred te kuće je dosta prometna cesta i dok se ne riješi pravno situacija, vjerujte sigurniji su unutra. Uglavnom, niti jedna mica nije životno ugrožena”, napisala je jedna gospođa koja je time umirila sve zabrinute ljubitelje životinja.

Svaka čast i Rakovčanima koji nisu samo okrenuli glavu, već su se potrudili pronaći način i odgovore kako bi bili sigurni da će životinjice biti dobro i da neće uginuti u agoniji.

Komentari