Poduzetnici traže da prehranu umjesto Pletera preuzmu lokalni ugostitelji: ‘Zašto ne oni iz Zagreba ili Karlovca?’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Udruga Glas poduzetnika poslala je dopis Vlade RH. Smatraju da postoji bolje rješenje od angažiranja državne tvrtke za pripremu hrane na potresom pogođenom području.

Kažu da bi se angažiranjem lokalnih ugostitelja potaknulo zapošljavanje te spasilo mnogo njih od propasti.

“UGP je danas poslao dopis Vladi Republike Hrvatske u kojemu smo tražili da podrže ugostiteljski sektor Sisačko-moslavačke županije i njihove zaposlenike. Smatramo da ih se treba angažirati na pripremi hrane za volontere, građane i sve one koji rade na obnovi Sisačko-moslavačke županije. Trenutno se nalaze u teškoj situaciji zbog epidemioloških mjera koje im omogućuju rad, a potres ih je dokrajčio i nanio im dodatne troškove.

Mjere koje su donesene još u studenom traju i dalje, što znači da se ugostiteljski objekti neće moći otvoriti još neko vrijeme. Međutim, moramo istaknuti da su ugostitelji, bez obzira na sve okolnosti odmah pokazali solidarnost i među prvima došli na pogođeno područje. Donijeli su svoje šatore i hranu koju su pripremali. Tek nakon dva tjedna angažirana je državna tvrtka Pleter. Dok su volonteri kuhali, podijeljeno je tisuće obroka. Građani i svi oni koji su dobili hranu od marljivih kuhara i volontera bili su oduševljeni kvalitetom”, poručili su iz UGP-a.


‘Ovo je samo jedan od naših prijedloga’

“Već danima mediji izvještavaju o problemima s prehranom stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji od kada je prehranu preuzeo Pleter. Zašto se ne angažiraju ugostitelji iz županije, Zagreba i Karlovca, koji imaju znanje i kapacitete? Tražimo da čim prije prehranu ljudi na pogođenom području preuzme privatni sektor i da budu plaćeni isti iznosi po obroku kao što sad plaćamo Pleter!” rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Kažu da je to samo jedan od njihovih prijedloga za ekonomsku revitalizaciju te županije.

“Ovo predstavlja samo jedan od naših prijedloga za ekonomsku revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. Smatramo da u fokusu moraju biti poduzetnici s pogođenog područja koji će biti predvodnici obnove i koji će potaknuti razvoj cijele županije.

Ističemo da bi ovakav potez pokazao da je Vlada Republike Hrvatske spremna na aktivnu suradnju s privatnim sektorom. Trenutno u javnosti vlada dojam da se prednost daje državnoj tvrtki te da se preuzima posao koji mogu obaviti poduzetnici i njihovi zaposlenici”, poručuju iz Udruge Glas poduzetnika.

Komentari