Poduzetnici oštro prema Plenkoviću: ‘Može vas biti sram, iako znam da je to vama nepoznat pojam’

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Poduzetnici su ljutiti na premijera Andreja Plenkovića i njegove izjave. Tako je u subotu ujutro izvršni direktor Glasa poduzetnika, Dražen Oreščanin, jednu objavu u njihovoj grupi posvetio premijeru.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Sinoć ste se rugali poduzetnicima i pitali kakvi su to poduzetnici koji nemaju 42 kune, pa evo par konkretnih odgovora.

To su poduzetnici koji su uništeni i zgaženi politikom koju ova i sve prethodne vlade vode zadnjih 30 godina. Ali smo pošteni, ponosni i hrabri, uvijek spremni pomoći potrebitima i solidarni. I borit ćemo se za boljitak ovog društva i #Hrvatska20 do zadnje kapi krvi.


Ali imam ja protupitanje, kakav ste vi premijer? Pa evo kakvi ste!

KUKAVICA

Jučer je HDZ pokazao kukavičluk nestavljanjem Zakona o HGK na dnevni red u saboru, naravno po direktnom vašem nalogu. Hrabro izbjegavši poraz u demokratskom glasanju, jednom kada ste se našli u sigurnom okruženju svojih poslušnika, odjednom ste postali hrabri pa ste počeli vrijeđati poduzetnike i oporbu.

Svoj kukavičluk pokazujete od početka krize izbjegavanjem sastanka s UGP-om, jer najveća neprisilna udruga poduzetnika u Hrvatskoj s 15.500 članova je po vama manjina koja nije dostojna vašeg vremena. Istovremeno, bez pogovora dolazite na deplasirane dodjele Zlatne kune vaše voljene komore, za to imate vremena, jer vam tamo svi klimaju i klanjaju vam se. Lav ste među ovcama, budite lav među lavovima.

SVJESNO RADITE PROTIV INTERESA NARODA

Jasna volja većine u Hrvatskoj, ne samo jučer u saboru, nego po svim peticijama i anketama je da članarina u HGK bude dobrovoljna. Ovakvim silovanjem javnosti, izvrtanjem činjenica, vrijeđanjem poduzetnika koji su građani ove države i birači, pokazujete da vam nije stalo do dobrobiti društva i građana, već isključivo do vlasti i vaše pozicije.

Može vas zbog svega ovoga biti sram, iako znam da je sram osjećaj koji je vama nepoznat”, stoji u objavi Glasa poduzetnika.

Komentari