POČASNI GRAĐANIN: Gradonačelnik Vrbovskog o priznanju Bandiću: ‘On nas je posjećivao, a gradonačelnik Rijeke u istoj županiji to ne čini’

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Milan Bandić postao je počasni građanin Vrbovskog. Gradsko je vijeće s 12 glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim donijelo odluku koja je izazvala bijes brojnih stanovnika Vrbovskog. Gradonačelnik Dražen Mufić u ovoj odluci ne vidi ništa sporno.

“Da li je bilo nekih loših stvari oko Bandića? Ne znam. Ono što ja znam su one dobre, a to je da je on pomagao kad nitko drugi nije, a to mu nije bilo u opisu radnog mjesta. Ima li smo nekoliko nevremena, vjetroloma, u kojima je uskočio u pomoć. Što drugo govori o njegovoj brizi nego da je on nas posjećivao a gradonačelnik Rijeke, u istoj županiji u kojoj smo i mi, to nije činio“, obrazložio je Mufić za Večernji list.

Vrbovsko je odluku donijelo svega tjedan dana iza smrti zagrebačkog gradonačelnika, koji je od 2009. godine bio član počasnog društva Gorana. Da je to članstvo shvaćao ozbiljno pokazuje i činjenica da je u Zagrebu redovito organizirao specijalne večeri druženja Gorana.

Nisu svi bili zadovoljni odlukom o Bandiću. Vijećnik Dalibor Kratohvil rekao je da ga je sram što je dio ovog Gradskog vijeća koje nagrađuje osobu koja ima 280 kaznenih prijava  i koja bi nakon izbora završila u zatvoru. Složio se i Damir Grgurić, koji je Bandića nazvao “potencijalnim kriminalcem”, prenosi Novi list.


Datum dodjele priznanja još nije određen, ali zbog epidemioloških mjera neće biti velike svečanosti, već samo mala ceremonija s vlasima i predstavnicima medija.

Komentari