Plenković: ‘Ukidamo propusnice, nitko ne smije biti večeras bez krova nad glavom’

Photo. Slavko Midzor/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković prilikom davanja izjave u Petrinji, gradu koji je iznimno teško pogođen razornim potresom odlučio je da će se propusnice ukinuti na razini cijele države iz vrlo jasnog razloga.

Najveći dio centra Petrinje je na temelju prvih procjena je u crvenom, velika većina tih zgrada više nije upotrebljiva. Dogovorili smo da će Damir Trut koordinirati pomoć i potporu Petrinji, tu je i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj. Spremno je 500 mjesta u vojarni za ljude koji ne mogu biti u svojim kućama. Kontaktiran je i Zagreb i Karlovačka županija. Namjera je da svi koji ne mogu u svoje kuće da se jave, nitko ne smije biti večeras bez krova nad glavom“, rekao je premijer i dodao da se nada da neće biti dodatne štete.

“Moramo prvo osigurati privremeni smještaj za ljude pogođene potresom, Petrinja u odnosu na jučer nije isti grad. Sad idemo u Sisak, bolnica je stradala. Nećemo zaboraviti ni mala mjesta, imamo informacija da je srušeno nekoliko kuća u manjim mjestima. Svi su maksimalni angažirani, situacija je ozbiljna”, izjavio je najavio ukidanje propusnica u cijeloj zemlji.

“Ne želimo sada ljudima stvarati nikakve administrativne zapreke, ali molim ljude da ostanu odgovorni”, zaključio je.


Komentari